Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Incko: Još nisu stvoreni uslovi za zatvaranje OHR-aUpravni odbor Veća za implementaciju mira /PIC/ nezadovoljan je onim što je učinjeno na ispunjavanju Programa 5+2 i zatražio je hitno preduzimanje nekoliko koraka, izjavio je Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Valentin Incko u Sarajevu, nakon dvodnevnog zasedanja Veća.

Način na koji su vlasti BiH u proteklih nekoliko meseci pokazale da mogu postići napredak potreban za uvođenje bezviznog režima za građane BiH je ohrabrujući, ali je potrebno uraditi još neke stvari i one moraju biti učinjene što brže, rekao je Incko.

"Evropsko partnerstvo i Privremeni sporazum zahtevaju od vlasti BiH da implementiraju celi niz mera u oblasti ekonomije, pravosudnog sistema, bezbednosnog i administrativnog sistema, kako bi pripremili BiH da zauzme svoje mesto u Evropi", kazao je Incko.

Visoki predstavnik je naglasio da je sada potrebno da vlasti zaključe međuvladin sporazum o raspodeli državne i vojne imovine, te da se što pre sprovedu mere za okončanje supervizije u Brčkom, što podrazumeva preduzimanje mera za efikasno i neometanje funkcioniranje preduzeća za prenos električne energije u BiH.
XS
SM
MD
LG