Dostupni linkovi

Knežević: Pukanića ubila duvanska mafija



Crnogorski kontroverzni biznismen Ratko Knežević danas je na zagrebačkom Županijskom sudu ponovio ranije izrečene tvrdnje da iza ubistva Ive Pukanića "stoji tzv. duvanska mafija, odnosno Stanko Subotić Cane i crnogorski premijer Milo Đukanović."

Svedočeći na suđenju optuženima za Pukanićevo ubistvo Knežević je kazao da je duvanska mafija Pukaniću počela da preti već nakon prvih tekstova o organizovanom švercu cigareta pod okriljem crnogorske države, objavljenim u tadašnjem dnevniku Republika.


Niz napisa nastavljen je u nedeljniku Nacional, a s njima su dolazile i nove pretnje, ali i prvi planovi atentata koji su još 2002. osujetile tajne službe nekoliko zemalja, kazao je Knežević.

Pukanić mu je, rekao je Knežević, govorio kako su mu nudili novac da prestane da piše, najpre dva, a potom i pet miliona evra.

Ovaj kontroverzni crnogorski biznismen bivši je prijatelj i kum crnogorskog premijera i nakon razlaza sa Đukanovićem počeo je da tvrdi da je Đukanović bio umešan u šverc cigareta. Posle serije svedočenja u medijima u regionu prošlog leta Knežević je iste tvrdnje izneo i pred istražnim organima u Zagrebu.

Pre dva dana državna tužiteljka Crne Gore Ranka Čarapić najavila je da u saradnji sa hrvatskim tužilaštvom pokušava da dogovori termin za uzimanje izjave od Ratka Kneževića.

XS
SM
MD
LG