Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zbog magle odložen susret srpskog i crnogorskog pravosudnog vrha


Sastanak srpskih i crnogorskih ministara pravde, državnih tužilaca i tužilaca za organizovani kriminal odložen je jutros jer delegacija iz Podgorice nije doputovala zbog magle, rečeno je novinarima u Vladi Srbije.

Sastanak, koji je trebalo da počne u 9.30 biće održan "tokom dana". Planirano je da ministri pravde Srbije i Crne Gore Snežana Malović i Miraš Radović razgovaraju o konkretnim problemima u saradnji pravosudnih organa dve zemlje.

Sastanku će prisustvovati republički javni tužilac Zagorka Dolovac i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, vrhovni državni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić i specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Crne Gore Đurđina Ivanović.

Srpski i crnogorski zvaničnici razmenili su prethodnih nedelja niz optužbi u vezi sa saradnjom u borbi protiv organizovanog kriminala, uglavnom povodom slučaja Darka Šarića državljanina Srbije osumnjičenog za šverc dve tone kokaina, koji je živeo u Crnoj Gori, a trenutno je u bekstvu i osumnjičenih da su njegovi saučesnici.

Na današnjem sastanku, kako je najavljeno, biće razmotrene mogućnosti unapređenja pravne saradnje, pre svega u oblasti međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima, kao i otvorena pitanja i konkretni problemi u oblasti saradnje pravosudnih organa dve zemlje.
XS
SM
MD
LG