Dostupni linkovi

Vanredna vijest

"Hamer" pred zatvaranjem zbog neuspelog posla sa Kinezima


Hamer (Hummer), veliki džip sa vojnim korenima koji je simbolizovao privrženost Amerikanaca sportsko - rekreativnim vozilima, suočen je sa zatvaranjem pošto su propali pregovori o prodaji Kinezima.

Korporacija za proizvodnju teških industrijskih mašina Sičuan Tengzong je saopštila je da se povlači iz posla kupovine Hamera od Dženeral Motorsa (GM) jer nije dobila odobrenje kineskih vlasti.

GM je godinu dana pokušavao da proda svog gubitaša i uspeo je sklopi sporazum sa Tengzongom u oktobru. Međutim, otpor kineskih regulatora, koji žele da prikoče ulaganja u brzo rastuću automobilsku industiju zemlje, stvorio je teškoće od samog početka.

Tengzong, u saopštenju, kaže da je "razočaran što ne može da iskoristi mogućnost da pravi privlačne, zelenije Hamere za kinesko i druga tržišta."

Hamer, koji poreklo vuče iz vojnog džipa Hamvi (Humvee), je omiljen među ljubitljima SUV vozila, ali je na udaru zaštitnika životne sredine i nikad se nije oporavio od šoka u leto 2008. godine kada su cene benzina u SAD skočile iznad četiri dolara za galon.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG