Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Inzko: Nema napretka u provedbi reformi u BH


U Bosni i Hercegovini nema napretka u provedbi reformi a dosadašnje iskustvo govori kako nema razloga vjerovati da će se takvo stanje uskoro promijeniti osim ako izbori u oktobru na vlast ne dovedu političare spremne na kompromis i suradnju, izjavio je visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

U intervjuu za današnje sarajevsko "Oslobođenje" Inzko je kazao kako se proteklih dana sastao sa svim političkim liderima u BiH i pri tom nije čuo nikakve pozitivne prijedloge niti je opazio približavanje stajališta među njima.

"U biti, najveći napredak je obavio Ured visokog predstavnika (OHR) koji je zbog nedostatka političke volje domaćih aktera da to sami učine, sastavio popis državne imovine i proslijedio ga domaćim tijelima vlasti", kazao je Inzko podsjetivši kako je to jedna od zadaća koju su morale provesti upravo vlasti BiH ako žele vidjeti zatvaranje OHR-a.

"U svakom slučaju, zatvaranja OHR-a neće biti sve dok se ne ispune svi ciljevi i uvjeti Vijeća za provedbu mira (PIC)", istaknuo je Inzko. PIC će krajem tjedna ponovo razmatrati stanje u BiH .
XS
SM
MD
LG