Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nikšić: Radnici probili blokadu


Radnici nekoliko crnogorskih kompanija, koji su se okupili ispred rudokopa Seoca, probili su blokadu privatnog obezbjeđenja i krenuli prema rudarima koji tri dana štrajkuju u jami.

Reporter agencije Mina-business javlja da nije bilo sukoba između radnika i pripadnika privatnog obezbjeđenja, koji do sada nisu dozvoljavali prilaz jami.

Na rudokupu Seoca su se, u znak podrške rudarima u jami, okupili radnici Željezare, Kombinata aluminijuma, Duvanskog kombinata i drugih preduzeća.

Radnici su sinoć pokušali da dođu do kolega koji protestuju u jami Biočki stan i dopreme im vodu i hranu, ali im privatno obezbjeđenja to nije dozvolilo.

U jami već tri dana protestira oko 70 rudara zahtijevajući isplatu dvije plaće i zimnice, regresa, jubilarnih nagrada i otpremnine po Kolektivnom ugovoru, kao i ostavku predsjednika Sindikata, Ratka Radulovića i povratak na posao desetak otpuštenih radnika.

Rudarima je u četvrtak isplaćena decembarska zaradu, a regres, zimnica i jubilarne nagrade radnici će, kako je najavila uprava, dobiti do kraja ove ili početkom iduće sedmice.
XS
SM
MD
LG