Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ketrin Ešton o poseti BalkanuŠef diplomatije EU Ketrin Ešton, koja bi večeras trebalo da doputuje u Sarajevo, najavila je da želi da naglasi koliko je važno da BiH nastavi evropski put.

"BiH se nalazi na važnoj prekretnici političkog razvoja i što pre želim da naglasim koliko je važno da BiH nastavi svoj put ka EU", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici Eštonove.

Eštonova ističe da se unapred raduje razgovoru o sledećim koracima koje Beograd namerava da preduzme u podnošenju aplikacije za članstvo u EU.

"Na Kosovu sam posebno zainteresovana za diskusije o napretku načinjenom u oblasti vladavine zakona, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala te u rukovođenju", ističe Eštonova.

Pre polaska u posetu Eštonova je istakla da je zapadni Balkan veliki prioritet u inostranoj politici EU, i da Brisel ostaje posvećen evropskoj perspektivi celog regiona.

U saopštenju se navodi da će se Eštonova sastati sa političkim liderima i predstavnicima civilnog društva i misija EU u regionu.
XS
SM
MD
LG