Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Policija uhapsila 15 osoba osumnjičenih za šverc ljudiCrnogorska policija uhapsila je danas 15 osoba zbog sumnje da su umešani u trgovinu devojaka iz regiona, uglavnom iz Srbije.

Uhapšeni se sumnjiče za "zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji", i među njima su tri policajca, dok se traga za još tri osobe, navodi se u saopštenju.

Policija sumnja da je ova organizovana grupa u dužem periodu "vrbovala devojke iz regiona, uglavnom iz Srbije", dovodila devojke u Podgoricu i Ulcinj uz prethodno obećanje da će tamo raditi kao plesačice i konobarice i da im je oduzimala dokumenta i ograničavala kretanje.

Policijskom akcijom su obuhvaćeni noćni klubovi "DS" i "King" u Podgorici i "Popaj" u Ulcinju gde se, kako saznaje policija, prostitucijom bavilo tridesetak devojaka, najveći broj iz Srbije, dok su dve iz Hrvatske i Kosova.

U jutrošnjoj akciji hapšenja u pomenutim klubovima pronađeno je 12 devojaka, kojima je pružena medicinska pomoć, socijalna podrška i koje su smeštene na bezbednom mestu, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, sutra biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG