Dostupni linkovi

MMF i Vlada Srbije uglavnom saglasni oko penzijske reformeMisija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Vlada Srbije postigli su veliki stepen saglasnosti o većini odredbi novog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, saopštilo je danas Minstarstvo rada i socijalne zaštite.

Šef Misije MMF za Srbiju Albert Jeger je u razgovoru sa ministrom rada i socijalne zaštite Srbije Rasimom Ljajićem kazao da je ostalo da se usaglasi još nekoliko detalja oko reforme penzijskog sistema, navodi se u saopštenju.

Jeger i Ljajić su se saglasili i da je najava donošenja novog zakona o platama u javnom sektoru dobra vest, jer će se uvođenjem platnih grupa i razreda, omogućiti ravnomernija raspodela plata za iste ili slične poslove u različitim oblastima.

Razgovori se obavljaju u okviru redovnih godišnjih konsultacija, uz istovremenu reviziju stend-baj aranžmana od 2,9 milijardi evra.

Do sada su povučene dve rate tog kredira u ukupnoj vrednosti 1,12 milijardi evra, a uzimanje treće od 350 miliona evra zavisiće od novog izveštaja Misije MMF-a.

Plan NBS je da se ta tranša povuče u maju ove godine.
XS
SM
MD
LG