Dostupni linkovi

Dačić i Brajović o slučaju Šekularac i saradnjiMinistar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Zagrebu da se ne sme dozvoliti da neke pravne smetnje i prepreke dovedu do toga da neko izbegne odgovornost.

On je to rekao povodom puštanja iz policijskog pritvora u Crnoj Gori Gorana Sokovića i Dejana Šekularca kojeg Srbija tereti za umešanost u šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Na konferenciji za novinare posle sastanka ministara unutrašnjih poslova zemalja regiona u Zagrebu, Dačić je kazao da specijalno tužilaštvo Srbije nije moglo da dostavi te predmete Crnoj Gori jer bi podaci bili onda dostupni i onima koji nisu još uhapšeni.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović rekao je da je Crna Gora otvorena za saradnju, ali da se i ranije znalo da postoje pravne prepreke izmedju Srbije i Crne Gore koje je trebalo rešiti.

Srbija je znala da ni Crna Gora, kao ni ona, ne može da izruči svoje državljane drugim državama, kazao je Brajović dodaviši da ovakve slučajeve ne treba koristiti u unutrašnjepolitičke svrhe.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG