Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mujezinović: Problemi za Federaciju BiH, ako ne ispuni uvjete za MMF


U kasnim popodnevnim satima premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović održao je u Sarajevu izvanrednu konferenciju za novinare. Mujezinović je kazao da će se Federacija BiH naći u ozbiljnim problemima ukoliko ne ispuni sve uvjete za sklapanje ugovora sa Međunarodnim montarnim fondom.

Ovih dana predstavnici federalne Vlade vode intezivne pregovore sa predstavnicima boračkih organizacija koje se protive usvajanju tri zakona iz oblasti boračko-invalidske zaštite, koji predviđanju umanjenje njihovih naknada:

„Ako mi sada ovo ne uradimo, 2011. ne samo da neće niko htjeti da prihvati vladu koja je u dubiozi od ne znam koliko stotina miliona po dugovima, po ovome, po onome, zemlju koja nije u sistemu svjetskih finansijskih institucija., to ne smije nikome biti cilj. Ja apelujem na vas, ovo je ozbiljna stvar, ovo je puno više od izborne trke i jednog kratkog četverogodišnjeg mandata. Ovo je pitanje opstanka države. Morate - ja vam neću do kraja ovo izgovoriti, ali sami zaključite - jedan entitet je ispunio uslove, drugi nije. Razmislite o konsekvencama.“
XS
SM
MD
LG