Dostupni linkovi

Beograd: Suđenje za Medak nastavljeno, pa odgođeno


Suđenje petorici državljana Srbije za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u Medku u Hrvatskoj 1991., prekinuto sredinom decembra 2009., ponovno je započeto danas u beogradskom posebnom sudu čitanjem optužnice i izjašnjavanjem optuženih, a onda je opet odgođeno zbog odsutnosti svjedoka.

Suđenje je iznova započeto jer je u međuvremenu promijenjen sastav sudskog vijeća koje vodi postupak, a optuženi su ostali pri svojim ranije danim iskazima da nisu krivi.

Nakon utvrđivanja izjava svjedoka ranije saslušanih u početku dokaznog postupka, nastavak suđenja odgođen je za početak ožujka zbog odsutnosti za danas predviđenih svjedoka.

Predsjedateljica sudskog vijeća objasnila je da je putem video-veze iz Županijskog suda u Rijeci trebao biti saslušan i oštećeni Mirko Medunić ali da je sud obaviješten kako zbog loših vremenskih uvjeta Medunić nije uspio stići do suda u Rijeci.

Suđenje za ratni zločin u Medku 1991. godine počelo je 24. novembra 2009.Optuženi Milorad Lazić ,Perica Đaković , Nikola Vujnović, Mirko Marunić i Nikola Konjević terete se da su, kao pripadnici "Teritorijalne obrane" i rezervnog sastava milicije, nečovječno postupali prema Mirku Meduniću, pripadniku MUP-a Republike Hrvatske, koji je prije predao oružje.
XS
SM
MD
LG