Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nova sniježna oluja na istočnoj obali SAD


Druga velika snježna oluja za manje od sedam dana zahvatila je američku istočnu obalu od Vašingtona do Baltimora, zbog čega su već treći dan zatvorene vladine agencije, a gradovi zavijani širom sjeveroistočnog dijela SAD.

UN su saopštile da će sjedište svjetske organizacije u Njujorku danas biti zatvoreno, američki Kongres ograničio je rad, dok je iz gradova Bostona, Baltimora, Filadelfije i Vašingtona najavljeno da će vladine kancelarije ostati zatvorene.

Američka Nacionalna meteorološka služba predviđa da će u Njujorku i Vašingtonu pasti do 36 centimetara snijega, u Baltimoru do 51 centimetra i Filadelfiji 48 centimetara.

Državne kancelarije u pet najvećih gradova u saveznoj državi Pensilvaniji ostaće zatvorene, dok je isti slučaj i sa službama u državi Merilend, gdje se na poslu mora pojaviti samo neophodan personal.

Meteorolozi navode da će oluju koja je nazvana "Snježno ubistvo" i "Snijegomagedon" pratiti jaki vjetrovi što bi moglo izazvati nove nestanke struje u regionu koji se još oporavlja od posljedica nastalih u mećavama tokom vikenda.
XS
SM
MD
LG