Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Incko pozvao bh. vlasti da okončaju ekonomsku krizuVisoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je danas vlasti u BiH da okončaju ekonomsku krizu i ponovo otvore vrata ka Evropi.

Obraćajući se studentima u Sarajevu, Incko je izjavio da je svaki ozbiljan napor da se ograniči širenje nezaposlenosti i siromaštva "blokiran zbog političkog zastoja koji sada traje više od tri godine."

On je naveo da je međunarodna zajednica samo u poslednje dve godine dala BiH 1,2 milijarde evra za razvojne projekte, ali da su "domaće vlasti te koje se moraju pozabaviti postojećom krizom i rešiti je".

"Ukoliko to one ne mogu uraditi, onda je na građanima ove zemlje da promene vlast", kazao je Incko. Istakao je da je bez političkog konsenzusa nemoguće očekivati da će se stanje popraviti.

Naglasio je da su vrata BiH ka Evropi "potpuno zatvorena", ali da ih nije zatvorila EU već "političke stranke na vlasti koje tokom tri godine nisu sprovele nijednu značajnu reformu definisanu evropskim partnerstvom ili Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju".
XS
SM
MD
LG