Dostupni linkovi

Počinje suđenje za otmicu Ante JelavićaPred zagrebačkim Županijskim sudom danas počinje suđenje petorici optuženih za otmicu bivšeg hrvatskog člana predsjedništva BiH Ante Jelavića.

Hrvatska Kancelarija za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (USKOK) osmog aprila prošle godine za Jelavićevu otmicu optužila je dvojicu državljana BiH Vlatka Miličevića i Sašu Savinovića, te hrvatske državljane Vladu Ćurića, Dalibora Prgometa i Marija Miličevića, Vlatkovog oca.

Postupak će voditi sudija Koraljka Bumči, koja je rekla da su dvojica nedostupnih u BiH uredno primili sudski poziv za raspravu, te da je teorijski moguće da se i pojave na suđenju.

USKOK tereti Vlatka i Marija Miličevića i Savinovića da su na parkingu u zagrebačkom naselju Utrine oteli Jelavića i u gepeku automobila ga odvezli do nenaseljenog mjesta u BiH. Prema tvrdnjama USKOKA, tu su mu naredili da mobilnim telefonom pozove suprugu i traži milion eura, inače će ga ubiti, nakon čega su ga odvezli do kuće iz koje je pobjegao.
XS
SM
MD
LG