Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gudurić tvrdi da nije ubio Pukanića


Bojan Gudurić, koji je optužen za ubistvo vlasnika zagrebačkog "Nacionala" Ive Pukanića i direktora marketinga te medijske kuće Nike Franjića, negirao je bilo kakvu povezanost sa ostalim optuženima, ali i s krivičnim djelom koje mu je stavljeno na teret.

"Negiram da sam učinio krivično djelo za koje me terete, te da sam u bilo kojem segmentu, bilo kojom radnjom doprinio izvršenju krivičnog djela, niti sam znao da će to djelo biti počinjeno", naveo je Gudurić u pismu medijima koje prenose "Nezavisne novine".

Dvadesetdevetogodišnji Gudurić, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, ističe da je posljednji put Roberta Matanića i Amila Mafalania, koje USKOK tereti da su bili zaduženi za logistiku prije i nakon ubistva Pukanića i Franjića, vidio početkom oktobra 2008. godine.

"Od tada ih nisam vidio, niti sam učestvovao u bilo čemu sa njima dvojicom", naveo je Gudurić, koji se 1. februara predao banjalučkoj policiji, zatraživši da odmah bude sproveden u Sarajevo, a zatim isporučen Hrvatskoj.

Gudurić je u pismu naveo da ne poznaje ostale optužene, odnosno Luku Matanića, Slobodana Đurovića zvanog Kardinal, Željka Milovanovića, te Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Ministarstvo pravde BiH još nije odlučilo kome će izručiti Gudurića jer ga, osim Hrvatske, potražuje i Srbija zbog razbojništava.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG