Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U RS uhapšeno više osoba zbog droge i oružja


Milorad Milojević

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saopštilo je danas da je uspješno okončalo višemjesečni akciju „Mreža 2010.“ u kojoj je danas uhapšeno više osoba, a istragom je bilo obuhvaćeno 98 lica u osumnjičenih, za trgovinu narkoticima, oružjem, ukradenim vozilima i akciznom robom.

Direktor policije RS Uroš Pena saopštio je da su danas u više gradova u tom entitetu, kao i u Brčko Distriktu, pretresena 104 objekta u istrazi koja se vodila protiv 98 osoba.

U akciji, koja je počela jutros u šest časova, zaplijenjena je određena količina droga i tableta sa psihptropnim supstancama, kao i više komada pušaka, bombi, municije, te nekoliko ukradenih vozila, automobilskih dijelova kao i znatna količina visokoakcizne robe, kazao je Pena.


„U akciji je lišeno slobode više lica, a 10 lica će biti predano tužilaštvu na dalju obradu. Pored ovih aktivnosti i dokumentovanja ovih krivičnih djela, u okviru svega razriješene je određen broj razbojništava iz ranijeg perioda i jedan dio teških krađa, takođe iz ranijeg perioda,“ rekao je on.

Pretresi i hapšenja dio su akcije „Mreža 2010.“ u okviru koje se istraga provodila posljednja četiri mjeseca, a Pena je istakao da je u današnoj aktivnosti učestvovalo više od 500 policajaca Republike Srpske i Brčko Distrikta.

On je rekao i da se ne radi o jednoj organizovanoj kriminalnoj mreži, nego o više manjih mreža, kao i o pojedinačnim slučajevima.
XS
SM
MD
LG