Dostupni linkovi

Mesić: Uskoro će izaći na videlo afera o trgovini oružjemOdlazeći predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je danas da će uskoro u javnost dospeti afera o novcu koji je zarađen prilikom kupovine oružja 90-ih godina.

"Neću previše da govorim da ne ugrozim istragu, ali uskoro će na videlo da izađe novi slučaj o osam miliona zamračenih evra iz razdoblja trgovine oružjem u Hrvatskoj", izjavio je Mesić gostujući na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT).

On je dodao da misli da ljudi koji su povezani s tim slučajem više nisu u politici. Mesić je kazao da podržava državnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića, koji se, kako je kazao, angažovao i u aferi s novcem koji je putem stotina računa "iscurio" iz Hrvatske.

On je rekao da je Švajcarska nedavno poslala dokumente o novom slučaju, odnosno o "osam zamračenih miliona evra", koji bi, kako je istakao, mogli da budu vraćeni u Hrvatsku jer nisu potrošeni.

Mesić će, nakon dva predsednička manadata, 18. februara ove godine predati dužnost novom predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću.
XS
SM
MD
LG