Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vlasnik privatnog lista pretio novinarki Večernjih novostiNovinarka šabačkog dopisništva Večernjih novosti Aleksandra Delić danas je policiji prijavila pretnje koje joj je zbog objavljenih tekstova uputio sveštenik iz tog grada i suvlasnik lokalnog lista Glas Podrinja, sveštenik Bogdan Simanić.

Prema rečima Delićeve, Simanić je pretio da će joj "slomiti noge" zbog pisanja o proneveri u listu čiji je vlasnik.

U tom listu pisalo je, prema navodima šabačke policije, vlasnici Bogdan Simanić i Slobodan Teodorović proneverili su 4,6 miliona dinara i tako oštetili manjinske akcionare. Delićeva kaže da je o tom slučaju pisala na osnovu policijskog saopštenja.

Simanić i Teodorović, kako se navodi, kupili su list Glas Podrinja za 59 miliona dinara na aukciji 2007. godine iako se pre toga nisu bavili izdavaštvom već su bili građevinski preduzimači. Teodoroviću je to bila osnovna delatnost, a svešteniku Simaniću dopunski izvor prihoda.

Simanić je u žižu javnosti dospeo 2008. godine kada je njegova supruga smeštena u "sigurnu kuću" zbog porodičnog nasilja, što je prvi slučaj da je žena jednog sveštenika prijavila zlostavljanje, navodi Beta.
XS
SM
MD
LG