Dostupni linkovi

WFP započeo distribuciju hrane u prestonici HaitijaSvetski program za hranu (WFP) saopštio je da danas počinje veliki program distribucije hrane u prestonici Haitija Port-au-Princeu, skoro tri sedmice posle razornog zemljotresa.

Hrana će biti deljena na 16 novoustanovljenih lokacija u gradu, s ciljem da se tokom dve sedmice hranom snabde dva miliona ljudi, saopštio je WFP.

Samo će ženama biti dozvoljeno da podignu sledovanje hrane, jer se to pokazalo kao najbolji način da namirnice stignu do onih kojima su najpotrebnije, preneo je BBC.

Muškarcima će biti savetovano da čekaju ispred centara za distribuciju i isprate žene koje su dobile sledovanje hrane, jer su usamljene žene izloženije potencijalnim napadima.

Program UN za hranu će sarađivati s lokalnim vlastima kako bi se osiguralo da muškarci nisu izuzeti od sledovanja hrane. Ta svetska agencija je u subotu objavila da je počela da deli kupone za podizanje hrane u distribucionim centrima. Svaka porodica imaće pravo na 25 kilograma pirinča, što bi trebalo da bude dovoljno za dve sedmice.
XS
SM
MD
LG