Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić sa predstavnicima Ministarstva pravde SADZamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država o pitanjima bezbednosti i policijske saradnje, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Trećeg dana radne posete SAD, Dačić se sastao sa pomoćnikom državnog tužioca i ministrom pravde Leni Brauerom i njegovim zamenikom Brusom Švarcom, koji se bavi pitanjima borbe protiv organizovanog kriminala, saopštio je MUP Srbije.

Dačić je u izjavi, koju prenosi MUP, ukazao da je američko Ministarstvo pravde praktično najvažniji partner MUP-u Srbije, jer su u okviru tog resora FBI i neke druge bezbednosne agencije. "

Za naredne dane, Dačić je najavio i nastavak razgovora sa Ministarstvom pravde SAD, sa direktorom FBI i sa drugim bezbednosnim agencijama u okviru Ministarstva pravde, kao i slične razgovore u Ministarstvu za nacionalnu bezbednost.

Ministar je kazao da je u razgovoru "preneta i ocena državnog sekretara Hilari Klinton", da je Srbija "učinila dosta u protekloj godini na presecanju svih kanala i puteva za ilegalnu trgovinu ljudima".
XS
SM
MD
LG