Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SDS prikuplja potpise za njihov zakon o referendumuAktivisti Srpske demokratske stranke (SDS) u Banjaluci prikupljaju potpise građana za podršku SDS-ovom zakonu o referendumu i gradanskim inicijativama, kojim se kako je neavedeno "garantuje da nijedna promjena Ustava ili pristupanje vojnom savezu ne može proći bez volje naroda RS".

Nacrt zakona SDS skinut je prošle sedmice sa dnevnog reda skupštine RS, jer je zakonodovana komisija ocijenila da nije u skladu sa Ustavom zato što “prejudicira” da se referendum obavezno provodi u slučaju promjene ustava RS i BiH i u slučaju pristupanja nekom od vojnih saveza.

Mladi SDS-a potpise prikupljaju "od vrata do vrata", dijeleći letak na kojem, izmedu ostalog, piše "Referendum = glas naroda" i "Hoću da se pitam o svojoj buducnosti".

U letku se navodi da građani moraju sačuvati RS od svakog spoljnog nametanja i pritisaka, "tako što će onima koji bi da donose gotova rješenja i odlučuju o njihovoj sudbini u vojnim bazama i kafićima i sada i uvijek reci: ‘Ne - mi se pitamo!’".
XS
SM
MD
LG