Dostupni linkovi

Bandić za reklame potrošio 12,8 miliona kuna, Josipović 6,4



Samo za medijsko oglašavanje, na četiri hrvatske nacionalne TV stanice te u dnevnim novinama i časopisima, prema istraživanju GONG-a i Transparency Internationala Hrvatska (TIH), predsjednički kandidat Milan Bandić je u izbornoj kampanji potrošio 12,8 milijuna kuna, a 15,2 milijuna prijavio je kao ukupni trošak kampanje.

Ivo Josipović na TV i novinske oglase potrošio 6,4 miliona, a za cijelu kampanju prijavio je iznos od 8,9 milijuna kuna.

Predstavnica GONG-a Sandra Pernar je na konferenciji za novinare ocijenila da je "najveća sramota ovih izbora što se primjenjivao Zakon o finansiarnju izborne reklame za predsjedničke izbore iz 2004. koji malo toga reguliše, a i za to malo ne daje sankcije, pa su gradani prisiljeni vjerovati kandidatima, ali ne mogu sa sigurnošću znati je li u kampanji bilo sumnjivog novca ili ne".

Takvoj ocjeni pridružio joj se čelnik Transparency Internationala Hrvatska (TIH) Zorislav Antun Petrovic koji je naveo kako su zabilježili više loših primjera, a među najgore, kaže, spada dijeljenje "gotovine" biračma i primanje novca od anonimnih donatora.
XS
SM
MD
LG