Dostupni linkovi

Dačić u Vašingtonu



Zamjenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić boravi u Vašingtonu gdje će glavna tema razgovora sa zvaničnicima SAD biti pitanja bezbjednosti i saradnje u borbi protiv terorizma i kriminala.

Dačić, koji je počeo sedmodnevnu radnu posjetu SAD, istakao je u Vašingtonu da su SAD jedan od najvažnijih strateških partnera Srbije i da su veoma važni dijalog i stalna saradnja sa najvišim državnim predstavnicima, prenio je Biro za saradnju sa medijima MUP-a Srbije.

On je ocjenio da je za SAD i Srbiju veoma bitna regionalna stabilnost i da će sagovornicima prenijeti da je Srbija ključni faktor mira i stabilnosti u regionu.

Dačić će se tokom posete SAD sastati sa Džejmsom Štajnbergom zamjenikom državnog sekretara Hilari Klinton, direktorom Federalnog Biroa za istrage (FBI) Robertom Milerom, policijskim komesarom države Njujork Rejom Kelijem, pomoćnikom državnog sekretara za pitanja međunarodne trgovine drogama i implementacije zakona Dejvidom Džonsom, predstavnicima ministarstva pravde, i drugim državnim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o sistemu bezbednosti i borbi protiv terorizma.
XS
SM
MD
LG