Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Varšava i Brisel: Iz ekonomske krize će nas izvući odgovornostPredsednik Evropskog saveta Herman van Rompej i poljski premijer Donald Tusk ocenili su danas u Varšavi da bi strategija Evropske unije za izlazak iz globalne ekonomske krize morala da bude zasnovana na tradicionalnim vrednostima, odgovornosti i bez nacionalnog egoizma.

Van Rompej doputovao je danas u posetu Varšavi u okviru svoje turneje po prestonicama zemalja članica Unije i serije razgovora sa evropskim liderima o predstojećem februarskom samitu EU posvećenom strategiji za izlazak iz ekonomske krize.

Druga važna tema o kojoj Herman van Rompej vodi konsultacije sa evropskim zvaničnicima jesu klimatske promene i borba protiv njih pošto je neslavno propao klimatski samit UN krajem prošle godine u Kopenhagenu.

Neplanirano se danas na dnevnom redu razgovora našla i katastrofa na Haitiju. Herman van Rompej najavio je večeras u Varšavi da će se pomoć Haitiju i način kako da EU učini više naći kao vanredna tačka programa predstojećeg samita EU u Briselu.
XS
SM
MD
LG