Dostupni linkovi

Tadić:Neprirodno je da Srbi u Crnoj Gori budu manjina



Predsjednik Srbije Boris Tadić kritikovao je, u intervjuu za dnevni list Dan, osnivanje srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori. „Smatram da je on nekoristan i štetan za srpski narod koji živi u Crnoj Gori i u tom smislu Srbija ne može stati iza takvih odluka niti podržati takve odluke“, rekao je Tadić.

Predsjednik Srbije je ocijenio da je neprirodno i istorijski neosnovano da srpski narod bude nacionalna manjina u Crnoj Gori.

„Srbija se ne miješa u unutrašnje stvari svake pojedinačne zemlje ali dužnost mi je i još jednom ću ponoviti - smatram neprirodnim i istorijski potpuno neosnovanim da srpski narod u Crnoj Gori dobije tretman nacionalne manjine, jer su Srbi u Crnoj Gori autohtoni i učestvovali su u njenoj cjelokupnoj istoriji i stvaranju“, rekao je Tadić, napominjući da je „danas veoma kompleksno postaviti jasnu granicu u identitetu srpskog i crnogorskog naroda“.

Govoreći o odnosima dvije države, srbijanski predsjednik je naglasio da je uspostavljanje diplomatskih odnosa Crne Gore i Kosova produbilo razlike u zvaničnim politikama Beograda i Podgorice ali je izrazio nadu da će vremenom doći do poboljšanja odnosa.
XS
SM
MD
LG