Dostupni linkovi

Crna Gora ulazi u anranžman sa MMF



Crna Gora je spremna da uđe u aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom najvjerovatnije sredinom godine, saopšteno je nakon sastanka premijera Mila Đukanovića i ministra finansija Igora Lukšića sa čelnicima MMF-a i Svjetske banke Dominikom Štrausom Kanom i Robertom Zelikom u Vašingtonu.

Uslovi po kojima će se Crna Gora zadužiti kod MMF-a biće definisani nakon završetka misije koju sprovodi ta institucija u Crnoj Gori.

Đukanović je razgovao sa predsjednikom Svjetske banke na temu kako ta institucija može pomoći crnogorski ekonomski sistem u godini koju su analitičari ocijenili kao godinu blagog ekonomskog oporavka.

Prvi čovjek Svjetske banke Robert Zelik je kazao da je centralna tema razgovora sa crnogorskim zvaničnicima bila moguća pozajmica Crnoj Gori, i to sredinom godine finansijskom i bankarskom sektoru.

Zelik je konstatovao da je Crna Gora ostvarila veoma dobre ekonomske rezultate i da ima “dobar tim” za dalje ekonomske rezultate, koji će Svjetska banka, kako je reako, rado pomoći da bi ostvarila strateški cilj-članstvo u EU.
XS
SM
MD
LG