Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đukanović danas sa čelnicima MMF-a i Svjetske bankeCrnogorski premijer Milo Đukanović , trećeg dana boravka u SAD, sastaće se sa predsjednikom Svjetske banke Robertom Zelikom i direktorom MMF-a Dominikom Štrausom Kanom, kao i sa guvernerom države Merilend Martinom O'Melijem.

Ministar finansija Igor Lukšić, uoči sastanka, je kazao da razgovor sa čelnicima svjetskih finansijskih institucija predstavlja nastavak otvorene komunikacije koju Crna Gora ima sa njima.

"Manje više, sastanak će dati zaključak da li u ovom trenutku treba da otpočenemo pregovore sa MMF-om, oko mogućeg aranžmana. Čelnicima svjetskih institucija prezentiraćemo sve ono što smo uradili do sada, prije svega govoreći o okvirima budžetske politike, i da sva pitanja koja se tiču finansijskog sektora, rješavamo u saradnji sa te dvije finansijske institucije", rekao je Lukšić Televiziji Crne Gore.

Vlada je usvajajući budžet za ovu godinu, predvidjela mogućnost aranžmana sa MMF-om. Pitanje je, međutim, da li unutar crnogorske vladajuće koalicije postoji spremnost da se ulazi u aranžmane sa MMF-om jer su crnogorski zvaničnici, iskazivali određene rezerve u pogledu dogovora sa svjetskom finansijskom institucijom.
XS
SM
MD
LG