Dostupni linkovi

Ljajić:Imamo veće probleme od tužbe sa HrvatskomPovlačenje uzajamnih tužbi Srbije i Hrvatske nije ključno pitanje jer postoji niz drugih problema u odnosima dvije države ocjenio je ministar rada Srbije, Rasim Ljajić.

"Čini mi se da Srbija nema interes da previše insistira na temi povlačenja tužbi. Hrvatska je na potezu, a mi nemamo razloga da bežimo od presude Međunarodnog suda pravde", rekao je ministar Ljajić.

Prostor za vansudski dogovor, prema njegovim rečima, postojao je pre nego što je Hrvatska podnela tužbu, a kada je već podneta, Hrvatska je ta koja treba da odluči da li će je povući.On je izrazio uvjerenje da će, ako tužba ne bude povučena, Međunarodni sud pravde donijti pravednu odluku.

Ljajić je ukazao i da tužba za genocid nije glavna prepreka za punu normalizaciju odnosa jer Srbija ima puno drugih otvorenih pitanja u odnosu sa Hrvatskom.Za normalizaciju odnosa i stvaranje povjerenja biće potrebno puno malih konkrentih poteza, koji treba da budu praćeni i ekonomskim rastom, uspješnim evropskim integracijama i reformama.
XS
SM
MD
LG