Dostupni linkovi

Šimonović:definitivno objavljen rat korupciji u HrvatskojMinistar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je danas kako je u Hrvatskoj definitivno objavljen otvoreni i bespoštedni rat korupciji i organiziranom kriminalu te da Hrvatska u tom ratu dobro napreduje.

"Imamo pretpostavke, volje i sposobonosti da Hrvatsku uspješno očistimo od korupcije", rekao je Šimonović gostujući jutros u emisiji "U mreži prvog" Hrvatskog radija.

Šimonović je ocijenio da je uvijek najopasnija korupcija na najvišim razinama jer ju je najteže razotkriti, ali je ustvrdio da u Hrvatskoj na političkoj razini danas nema dilema u pogledu borbe protiv korupcije budući da su je i premijerka Jadranka Kosor i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović imenovali glavnim prioritetom.

Kazao je da je bilo razdoblja kad nije bilo političke volje da se uhvati u koštac s korupcijom i kada se ona tolerirala, ali da sada nije tako. "U zadnjih godinu dana imamo čitav niz pokrenutih istraga", rekao je Šimovović istaknuvši kako je dodatni zamah borba protiv korupcije dobila je dolaskom Jadranke Kosor na čelo vlade.

Šimonović je rekao da je Europska unija, nakon što se definitivno opekla s nekim novim članicama, iznimno čvrsta da postavi vrlo visoke kriterije u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala koji su čak mnogo viši nego što su u nekim članicama Unije.
XS
SM
MD
LG