Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Silajdžić osudio proslavu 9. januara kao dana RSČlan Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Haris Silajdžić danas je osudio proslavu 9. januara "kao takozvanog Dana Republike Srpske (RS) i krsne slave Republike Srpske".

"Tog dana 1992. godine, takozvana Skupština srpskog naroda u BiH usvojila je deklaraciju koja eksplicitno poziva na 'teritorijalno razgraničenje sa političkim zajednicama drugih naroda'", rekao je Silajdžić.

On je dodao da je deklaraciju potpisao osuđeni za ratne zločine Momčilo Krajišnik, a u njenom usvajanju učestvovali su i drugi osuđeni i optuženi, Biljana Plavšić i Radovan Karadžić.

On je istakao i da učešće predsednika Srbije Borisa Tadića na jučerašnjoj proslavi "dodatno potvrđuje kontinuitet saradnje između Srbije i takve Republike Srpske".

On smatra da svi "koji tako bezobzirno slave takozvano punoletstvo Republike Srpske, jasno insistiraju na trajnom zadržavanju posledica genocida, etničkog čišćenja i svih drugih zločina koje je Karadžićeva Republika Srpska započela i ostvarila u samom povoju".
XS
SM
MD
LG