Dostupni linkovi

Begović: Bolja situacija u poplavljenim područjima Crne Gore



Situacija u delovima Crne Gore pogođenim poplavama bolja je nego prethodnih dana, rekao je danas pomoćnik crnogorskog ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije Zoran Begović.

"Situacija je bolja nego prethodnih dana. Stali su kiša i južni vetar, a i sneg je pao na severu tako da nema dotoka vode sa planina. Od večeras i narednih dana očekujemo da nivo vode u poplavljenim područjima neće rasti jer se očekuje stabilizacija vremenskih prilika i prestanak kiše", rekao je Begović agenciji Beta.

On je precizirao da je nivo vode na reci Bojani jutros "par centimetara niži nego juče", dok "blago" raste nivo Skadarskog jezera. Begović je pojasnio da je rast nivoa vode na Skadarskom jezeru "očekivan" i da "nije zabrinjavajući".

On je rekao da je "rano za procenu materijalne štete" i da će to biti moguće "tek kada se voda povuče iz kuća i sa njiva".

Jake kiše poslednjih dana izazvale su probleme u gotovo celoj Crnoj Gori, a posebno u opštinama Cetinje i Ulcinj, gde je voda ušla u brojne kuće i poplavila imanja.
XS
SM
MD
LG