Dostupni linkovi

Jovanović: Srbija mora postati članica NATO


Srbija mora postati članica NATO ukoliko želi da se razvija kao moderno evropsko društvo, ocenio je lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović u intervjuu za agenciju Beta.

"Ako govorimo o odnosu prema svetu onda je tu nezaobilazan odnos prema NATO koji mi (LDP) želimo da formalizujemo kroz saopštavanje te jednostavne istine koja je poznata svima u Srbiji ali se od nje ograđuju zato što nije popularna - istina je da Srbija mora postati članica NATO pakta ukoliko želi da se razvija onako kako se razvijaju sva moderna evropska društva koja se nalaze oko nas", kazao je Jovanović.

On je naveo da se njegova partija i Demokratska stranka predsednika Borisa Tadića razmimoilaze u pitanjima koja su vezana za brzinu tranzicije i spoljnu politiku Srbije, odnos prema regionu, kao i prema Kosovu mada je, kako je ocenio, značaj Kosova relativizovan u našoj dnevnoj politici.

"To je posledica činjenice da je u našem društvu ta tema veštački nametnuta kao pitanje svih pitanja i da je, s druge strane, rešavanje kosovskog problema sa stanovištva Beograda na neki način izmešteno u taj proces u Hagu", naveo je Jovanović.

Govoreći o kontratužbi Srbije protiv Hrvatske pred Međunardnim sudom pravde u Hagu, Jovanović je ponovio ocenu da je Srbija svesno počinila grešku.
XS
SM
MD
LG