Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Osumnjičeni za veze sa Al Kaidom tvrdi da nije krivAmerički državljanin bosanskog porekla Adis Medunjanin, koji je osumnjičen da je povezan sa Al Kaidom i da je prošao obuku u kampu te terorističke organizacije u Pakistanu, izjasnio se u subotu pred sudom u Njujorku da nije kriv.

Medunjanin (25) koji je rođen u BiH, jedan je od dvojice ljudi koji su uhapšeni zbog veze sa Nadžibulahom Zazijem, vozačem na aerodromu u Koloradu protiv kojeg se vodi istraga za terorizam.

Optužnica tereti Medunjanina da je avgusta 2008. godine putovao u Pakistan zajedno sa Avganistancima Zazijem i Zareinom Ahmedzajem, koji je juče takođe uhapšen, gde su navodno prošli terorističku obuku Al Kaide.

Glavni osumnjičeni među trojicom uhapšenih je Zazi, za kojeg se navodi da je prošao obuku rukovanja i postavljanja eksploziva i da je trebalo da učestvuje u postavljanju bombi u Njujorku. Medunjanin se ne dovodi direktno u vezu sa planom za postavljanje bombi u Njujorku.

Advokat Medunjanina optužio je policiju da je njegovog klijenta neosnovano držala dva dana i ispitivala ga, ne dozvolivši mu da telefonira svojoj porodici i posavetuje se sa advokatom.
XS
SM
MD
LG