Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Snage BiH spremne za Avganistan


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general-pukovnik Miladin Milojčić rekao je da su Oružane snage BiH završile pripreme za odlazak vojnika iz BiH u Avganistan.

Oružane snage BiH sačinile su stručnu analizu stanja u Avganistanu i uputile ga Ministarstvu odbrane BiH na razmatranje, rekao je Milojčić.

"Dalja procedura je politička, a ne više vojna. štab je završio svoj stručni deo posla. Ako ministar ispostavi dodatne zahteve štabu Oružanih snaga, a verujem da neće, onda predlog odluke ide Predsedništvu BiH", izjavio je Milojčić za Dnevni avaz.

Milojčić je rekao da će Zajednički štab Oružanih snaga BiH nastaviti da radi posao koji je do sada radio, navodeći da, osim obuke vojnika koja je primarna, očekuje i dodatno angažovanje BiH u misiji ISAF.

Kada je reč o slanju viškova oružja iz BiH u Avganistan, on je dodao da je to ušlo u tehničku fazu realizacije. "Mnogo toga više ne zavisi od nas. Sada druge institucije treba da obezbede dozvole. Kada je reč o vojsci, mi smo svoj deo posla završili", izjavio je Milojčić.
XS
SM
MD
LG