Dostupni linkovi

Jemen:Ponovo otvorena ambasada SAD


Američka ambasada u Jemenu danas je ponovo počela sa radom, dva dana nakon što je zatvorena zbog terorističkih prijetnji Al kaide i dan nakon antiterorističke akcije u Jemenu koja bi trebalo da pokaže spremnost da se zaštite stranci i njihova predstavništva.

Britanska i francuska ambasada su i dalje zatvorene dok ostala njihova predstavništva rade uz ograničeni pristup u njihovim kancelarijama.

U saopštenju koje je objavljeno na internet sajtu američka ambasada precizira da je odluka o ponovnom otvaranju donesena dan nakon uspješne antiterorističke akcije koju su provele jemenske snage bezbjednosti u sjevernom dijelu glavnog grada gdje su ubijena dvojica pripadnika Al kaide.

"I dalje postoje prijetnje od terorističkih napada na američke objekte te se pozivaju Amerikanci u Jemenu da budu oprezni i da preduzmu mjere za sopstvenu bezbjednost", navodi se u saopštenju.

U saopštenju američka vlada zahvaljuje Jemenu za uložene napore kako bi se rasturila mreža Al kaide na Arabijskom poluostrvu.

Prethodno su iz jemenskog Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili da su uhapsili petoricu terorista i potvrdilo da su vlasti u Sani spremne da osiguraju bezbjednost stranih ambasada i stranaca u čitavoj zemlji.
XS
SM
MD
LG