Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vanredni sastanak vrha HDZ-a


U središnjici HDZ-a jutros u 9 sati okupio se vrh stranke, koji raspravlja, kako se doznaje, o jučerašnjem javnom istupu počasnoga predsjednika HDZ-a Ive Sanadera koji je najavio jači angažman u stranci te ocijenio kako je za loš izborni rezultat HDZ-ova predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga kriv "deficit u vođenju stranke".

Na sastanak su stigli, uz predsjednicu stranke Jadranku Kosor, glavni tajnik Branko Bačić, te članovi Predsjedništva Vladimir Šeks, Božidar Kalmeta, Gordan Jandroković, Ivan Šuker, Petar Čobanković i Darko Milinović, te Ivan Jarnjak i Andrija Hebrang.

Na sastanku u HDZ-u se nisu pojavili počasni predsjednik Ivo Sanader i član Predsjedništva Luka Bebić koji je jučer nazočio Sanaderovoj konferenciji za novinare i dao mu potporu.

Prije početka sastanka novinarima se obratio Andrija Hebrang, rekavši da je ljut na Sanadera, jer se protustatutarno ne smije raditi ni u jednoj organizaciji.
"Trebao je reći što mu je na duši, pa bi sazvali Predsjedništvo i rekli jedni drugima što imamo za reći", kazao je Hebrang.

Upitan hoće li danas vrh stranke kazniti Sanadera, Hebrang je odgovorio da treba razmotriti na temelju kojih činjenica je Sanader izrekao to što je rekao, te da treba proanalizirati prave razloge njegova istupa.
XS
SM
MD
LG