Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mesić: Sanaderova najava povratka u politiku neprimjerenaPredsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da je najava Ive Sanadera da se vraća u aktivnu politiku neprimjerena, a pojavljivanje dela HDZ-ovih saborskih zastupnika na njegovoj današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama stranke Mesić drži "određenom porukom".

"Kao što je odlazak Ive Sanadera s mjesta premijera sve iznenadio i većina smatra da je to bilo neprimjereno i za Hrvatsku štetno, tako i sada povratak u politički prostor, opet je na određeni način neprimjeren. Jer će se taj povrat u politički prostor tumačiti na razne načine. Jer, ako se jedan dio zastupnika pojavljuje s počasnim predsjednikom, a ne pojavljuje se u društvu s predsjednicom stranke, svakako da je to određena poruka", ustvrdio je Mesić u razgovoru za Hrvatski radio.

Mesić je dodao da počasni predsjednik stranke, a što je funkcija koju u HDZ-u obnaša Sanader nakon odlaska s premijerske dužnosti, "operativno ne vodi stranku", te da "ako nešto poduzima u okvirima stranke", to mora biti "usuglašeno s vrhom stanke, odnosno predsjednikom stranke". "Ne znam da li je to bilo na taj način organizirano, ili je počasni predsjednik sam sazvao konferenciju za tisak u prostorijama stranke", rekao je Mesić za Hrvatski radio. Mesić se nalazi na odmoru na Hvaru.
XS
SM
MD
LG