Dostupni linkovi

Bandić:10.siječnja imat ćemo referendum


Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić danas je ocijenio da će nova godina biti teža od prethodne, uz više štednje i odricanja, a drugi krug predsjedničkih izbora, 10. siječnja, proglasio je "referendumom" na kojem će se građani moći odlučiti protiv, kako je rekao, jednoumlja i protiv partitokratskog i elitističkog upravljanja zemljom.

"10. siječnja imat ćemo referendum: udruživanje svih partitokratskih elita protiv neovisnog kandidata s jedne strane i s druge strane referendum protiv jednoumlja. Hrvatski građani lako će izabrati. Zato mirno spavam. Meni je savjest čista", kazao je Bandić u neformalnoj atmosferi restorana "Skenderica" u zagrebačkim Remetama gdje je za goste i novinare pripremio 120 sarmi po, kako naglašava, vlastitom receptu, koji je odmah dao nazočnima.

Bandić je, na upit kakva će gospodarska situacija u Hrvatskoj biti ove godine, ocijenio da će biti lošija nego u protekloj. "Bit će puno više odricanja, morat ćemo puno više raditi, bolje se organizirati i više štedjeti", kazao je Bandić napominjući kako je svim građanima čestitao i Božić i Novu godinu, pa tako i svom protukandidatu.

Rekao je da ne želi ništa novo komentirati vezano uz SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića, ali da i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji da je "privjesak Zorana Milanovića".

"Milanović je tako iskoristio i Ljubu Jurčića. Iskustva govore da ljudi, kada se neće kandidirati i kada su u mišjoj rupi, isture drugoga i onda ga potroše. Toga Josipović nije svjestan, a to će se i s njim dogoditi", kazao je Bandić.





XS
SM
MD
LG