Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ponovo razmatrane okolnosti pogibije Trajkovskog


Anketna komisija makedonskog Sobranja treći put je iza zatvorenih vrata razmatrala okolnosti pod kojima je poginuo makedonski predsednik Boris Trajkovski u avionskoj nesreći kod Mostara 2004. godine.

Do završetka rada Anketna komisija neće iznositi detalje, a očekuje se da do kraja januara pripremi izveštaj koji će predstaviti Sobranju.

Trajkovski je poginuo u avionskoj nesreći kod Mostara 26. februara 2004. godine. Komisija za ispitivanje uzroka nesreće makedonskog aviona, koju je formirao Savet ministara BiH, zaključila je da je uzrok pada aviona bila ''proceduralna greška pilotske ekipe u fazi sletanja na mostarski aerodrom koja je dovela do toga da avion udari u brdo''.

Prema tom izveštaju, navedeno je i da avio-služba Vlade Makedonije nije radila prema međunarodnim propisima i standardima za vazdušni saobraćaj.

Tužilaštvo BiH za avionsku nesreću kod Mostara, u kojoj su poginuli i šest članova delegacije i dva pilota, nikoga nije optužilo, jer je istraga pokazala da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka.
XS
SM
MD
LG