Dostupni linkovi

Bandić: Utakmica kreće od početka


Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić kazao je danas da se u drugom izbornom krugu s SDP-ovom kandidatom Ivom Josipovićem "utakmica igra od početka" te da će ovaj put više pažnje posvetiti izbornom rezultatu u Zagrebu kako bi vratio povjerenje birača.

"Utakmica se igra od početka i bolji će pobijediti", kazao je Bandić u neformalnom razgovoru s novinarima u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Najavio je da će do konca kampanje objaviti na Internetu sve donatore i iznose, a ne 15 dana poslije, podsjećajući kako predsjednik Mesić to do danas nije učinio. Inače, danas je predsjednik Mesić rekao kako "je netransparentno financiranje jednog od kandidata", potvrdivši novinarima da je riječ o Milanu Bandiću.

Ocjenjujući dva mandata predsjednika Mesića, Bandić je kazao: "Sve najbolje o predhodnicima, a naročito o onima koji odlaze. Svatko može napraviti više. I ja sam mogao više". Napomenuo je da su i Tuđman i Mesić svaki na svoj način doprinjeli Hrvatskoj, jedan u njenom stvaranju, drugi u demokratizaciji.

"Moja uloga je ujedinjenje svih jer Hrvatska je danas jednako u duhovnoj i moralnoj krizi, kao i u gospodarskoj. Treba vratiti međusobno poljuljano povjerenje i povjerenje u institucije. Dok se to ne vrati, mi ne možemo naprijed", smatra Bandić.
XS
SM
MD
LG