Dostupni linkovi

Mesić za Josipovića


Iako nije izravno dao podršku jednom od predsjedničkih kandidata u drugome krugu izbora, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je izjavio kako mu je nejasno financiranje kampanje nezavisnog kandidata Milana Bandića, a za SDP-ova kandidata Ivu Josipovića je ustvrdio kako je "sasvim jasno da će provoditi Ustav i zakon".

Mesić je, upitan u emisiji Hrvatskoga radija "S Predsjednikom uz kavu" kojem od dvojice kandidata bi dao podršku u drugome krugu, naglasio da će dati podršku onom kandidatu čiji program uključuje daljnju europeizaciju Hrvatske, ostvarenje standarda i uvjeta koje traži EU, ali i dovršetak reformi u Hrvatskoj koji znači transparentnost odnosa prema susjedima, te transparentnost financiranja izborne kampanje.

"Ovdje imamo slučaj da je netransparentno financiranje jednog od kandidata", rekao je Mesić i potvrdio da je riječ o Milanu Bandiću.

"Budući da ja znam koliko košta izborna kampanja postavlja se pitanje što može biti poslije, koja pitanja mogu biti postavljana", dodao je.

U pogledu SDP-ova kandidata, Mesić ističe kako je za njega od posebne važnosti i polazi od toga da je Josipović "bio sasvim jasan da će se držati Ustava i zakona", te da će se angažirati na dosljednom funkciniranju državnih mehanizama u skladu s Ustavom i zakonom.

"Polazim od toga da je Josipović bio sasvim jasan da će se držati Ustava i zakona i da će ih provoditi. Da će njegova politika biti proeuropska, da će se boriti za ispunjenja standarda za što skoriji ulazak u EU, da će se boriti za tolerantnu Hrvatsku u kojoj neće ideologije određivati nečiju poziciju u društvu", rekao je Mesić.
XS
SM
MD
LG