Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić: Akcija protiv "Gnjilanske grupe" i dalje traje


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Surdulici da je još u toku akcija protiv "gnjilanske grupe", u kojoj je krajem 2008. godine uhapšeno desetak Albanaca iz Preševa i Bujanovca, osumnjičenih da su počinili ratne zločine nad Srbima na području Gnjilana 1999. godine.

"Protiv uhapšenih članova gnjilanske grupe vodi se krivični postupak, a ta akcija je još u toku. Imamo neke identifikovane članove ove grupe koji nisu dostupni našim organima, jer sa Euleks policijom još nismo ostvarili takvu vrstu saradnje", rekao je Dačić novinarima nakon otvaranja renovirane zgrade Skupštine opštine Surdulica.

On je rekao da policija nema novih saznanja o počiniocima terorističkih napada u kojima su ljetos napadnuti pripadnici Žandarmerije u okolini Bujanovca.

"Nema pomaka u istrazi ni kada je riječ o napadu na pripadnike Žandarmerije, niti za eksploziju automobila ispred policijske stanice u Bujanovcu, ali mogu da kažem da je sada situacija posle svih tih incidenata u tom regionu stabilna", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG