Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uz katolički Božić mise ponoćke u Rimu, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru ……Probuditi se za Božju poruku jedina je nada za "suvremeni svijet", žrtvu "egoizma koji nas drži zarobljenicima naših interesa i želja", rekao je papa Benedikt XVI, u svojoj propovijedi na Ponoćki u crkvi Svetog Petra u Vatikanu. "Sukobi u svijetu, međusobna nepomirljivost", rekao je Papa, "proizlaze iz činjenice da smo zatvoreni u svoje vlastite interese i želje, koji se suprotstavljaju istini i dijele nas jedne do drugih", rekao je Papa.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je sinoć misu ponoćku u zagrebačkoj katedrali, poručivši “kako nam je Krist, svojim rođenjem, došao pomoći da iznova krenemo putem pravednosti, istinskoga dobra i potpunoga poštivanja Božjih zapovijedi”.

"Neka mir zavlada u ovoj zemlji, izranjenoj, rastrganoj, te zatrovanoj raznim interesima trgovanja", poručio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predvodeći noćas misu ponoćku u sarajevskoj katedrali Srca Isusova.

Hrvatski narod u BiH želi živjeti u miru sa svima ostalima i to na temeljima pravde i ravnopravnosti, sa svojim identitetom i dostojanstvom, s pravima i dužnostima, te sa svojom slobodom, poručio je mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, predvodeći noćas misu ponoćku u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve.
XS
SM
MD
LG