Dostupni linkovi

Osnivači Vijesti pozdravili najavu Tužilaštva



Osnivači dnevnika Vijesti pozdravili su danas izjavu crnogorske državne tužiteljke Ranke Čarapić da će provjeriti navode podgoričkog gradonačelnika Miomira Mugoše koje je javno saopštio o njima.

“To i jeste smisao postojanja pravne države za koju se naši mediji zalažu od osnivanja”, poručili su u izjavi dostavljenoj agenciji MINA Miodrag Perović, Željko ivanović, Ljubiša Mitrović i Slavoljub Šćekić.

Oni su ocijenili da je Mugoša saopštio grube i iskonstriuisane neistine o navodnom uticaju Perovića i drugih suvlasnika dnevnika Vijesti na poslovanje Crnogorske komercijalne banke (CKB) u 2009. godini.

“Svi krediti koje su dobijali naši mediji ili mi lično, kao fizička lica, uredno su dobijani i uredno vraćani. Tako je bilo i sa kreditom koji posebno zanima Mugošu. U jesen 2007. tražili smo kredit od CKB-a da bi otkupili akcije našeg lista, jer bi u suprotnom nad njim bila uspostavljena kontrola krugova koji su željeli drugačiju uređivačku politiku lista”, tvrde oni.

“Takođe, želimo da dodamo da su i CKB i naš list kompanije nad kojima su u čitavom periodu, od osnivanja, sprovođene brojne i detaljne kontrole nadležnih institucija, o čemu postoji nepobitan pisani trag. I u njima nikada nije konstatovana, kako tvrdi Mugoša, nikakva sumnjiva, a kamo li mafijačka radnja”, dodaje se u izjavi osnivača podgoričkog dnevnika.

Oni se nadaju da “ovaj iznenadni posao” Čarapićku neće prekinuti ili odložiti njen rad na provjeri “brojnih dosijea i prijava sa vrlo detaljnim podacima o nezakonitim radnjama Mugoše, zahvaljujući kojima su glavni grad i građani Crne Gore oštećeni za destine miliona EUR koji su se, naravno, prelili u nečije privatne džepove”.

“Takođe, očekujemo da će tužiteljka, na podjednako profesionalan način, pristupiti pisanju nove optužnice o nasilju koje je Mugoša sa sinom počinio nad našim kolegama a što je, kroz zahtjev o dopuni istrage, od nje zatražilo sudsko vijeće Osnovnog suda u Podgorici”, kaže se u izjavi.

Gradonačnik Podgorice Miomir Mugoša u petak je optužio osnivače i većinske vlasnike dnevnika Vijesti i nedjeljnika Monitor za manipulacije dionicama tih medija, nazvavši ih "medijskom mafijom".
XS
SM
MD
LG