Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnogorsko tužilaštvo će provjeriti Mugošine optužbeVrhovni državni tužilac Crne Gore provjeriće sve navode koje je izrekao gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša na račun profesora Miodraga Perovića i ostalih vlasnika dnevnog lista Vjesti. U intervjuu TV IN Mugoša je nazvao vlanike Vijesti „medijskom mafijom“ i optužio ih za niz nezakonitih radnji.

"Tužilaštvo sa pažnjom prati ovaj događaj. Do sada nije bilo vremena da se ispitaju ovi navodi zbog neradnih dana. Pratimo šta se dešava, saslušaćemo sve strane i provjeriti navode gradonačelnika Podgorice", rekla je vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić u izjavi za dnevni list „Pobjeda“.

Nakon intervjua u emisiji „Živa istina“, kada je Perovića optužio za manipulacije dionicama Monitora, korišćenje svojih medija za berzanske špekulacije te iznošenje miliona eura iz Crnogorske komercijalne banke, gradonačelnik Podgorice je kasnije, u novoj izjavi za TV IN, proširio optužbe.

Javno je zatražio da se oglasi Centralna banka Crne Gore i da odgovori da li je tačno da je Crnogorska komercijalna banka, po izvještaju za 2009. godinu bila u minusu 40 miliona EUR. Mugoša je pitao i centralu CKB, mađarsku OTP banku da li su sa "najmanje 200, a najviše sa 300 miliona EUR pokrili takozvane kolaterale", tvrdeći da je „u tim radnjama učestvovao i pomenuti gospodin Perović sa svojim medijsko-mafijaškim okruženjem".

Perović je u Vijestima negirao optužbe Mugoša i saopštio da je sve urađeno zakonito. U izjavi datoj Radiju Slobodna Evropa najavio je tužbu protiv Mugoše, ali tek nakon okončanja sudskog procesa koji se vodi zbog ljetošnjeg konflikta gradonačelnika Mugoše i novinske ekipe Vijesti.
XS
SM
MD
LG