Dostupni linkovi

Perović odbacio tvrdnje MugošeJedan od vlasnika i osnivača nedeljnika Monitor i dnevnika Vijesti Miodrag Perović odbacio je tvrdnje gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da su vlasnici ta dva medija "medijska mafija".

U autorskom tekstu za Vijesti, Perović je naveo da bi im u slučaju da je policija našla bilo šta nezakonito u njihovom poslovanju "davno pukla pogibija".

On je rekao da je krajem 1990-tih polovinu vlasništva u Monitoru dao novinarima, da su od Crnogorske komercijalne banke dobili kredite po zakonu, koje su pre vremena vratili a tvrdnje da su tokom ekonomskog buma svojim pisanjem "bitno uticali na kretanja" na crnogorskim berzama i "dnevno zarađivali po 100.000 evra" nazvao lažima, za šta ga je optužio Mugoša.

Perović je odbacio tvrdnje da su sa Mugošom pokušali da naprave dogovor oko rušenja Đukanovića i dodao da nema političke ambicije.

Gradonačelnik Mugoša i njegov sin Miljan letos su napali novinare Vijesti koji su pokušali da snime nepropisno parkirani automobil prvog čovjeka lokalne vlasti u Podgorici. U tom incidentu teško je povređen urednik Vijesti Mihailo Jovović i protiv njega i gradonačelnikovog sina Miljana, bivšeg crnogorskog diplomate, u toku je istražni postupak.
XS
SM
MD
LG