Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ljajić: Sve manje šanse za hapšenje Mladića do kraja godineŠef Saveta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić za beogradski Pres rekao je da ne veruje da će Ratko Mladić biti uhapšen do Nove godine i da su šanse za to sve manje.

Na pitanje da li će njegova najavljena ostavka na funkciju koordinatora Akcionog tima za hapšenje haških begunaca, ako Mladić do Nove godine ne bude u Hagu, biti prihvaćena, Ljajić je rekao da "nema rasprave o njegovoj ostavci" i da bi on bio neozbiljan kada bi drugačije postupio.

"Neće biti potrebe da neko uskače na moje mesto, jer je to sada uhodan tim koji odlično radi. Ipak, ostaću u Nacionalnom savetu da ne bi neko moju ostavku tumačio kao politički čin, da želim da se sklonim od Haga jer sam osnovao novu stranku", kaže Ljajić za Pres.

On dodaje da će i dalje sarađivati sa Haškim tribunalom oko dokumentacije, svedoka, ali se neće baviti operativnim aktivnostima. Na pitanje da li će to doživeti kao lični neuspeh, Ljajić je rekao da to doživljava pre kao "čin odgovornosti za izgovorenu reč", ali da to ipak nije prijatno.
XS
SM
MD
LG