Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Osuđeni za krađu nakita u TokijuSpecijalni sud u Beogradu osudio je na ukupno 15 godina i deset meseci zatvora troje optuženih za pljačku nakita vrednog 1,8 milijardi dinara u Tokiju 5. marta 2004.

Prvooptuženi Aleksandar Radulović osuđen je na ponovljenom suđenju na šest godina i devet meseci, a Đorđije Rašović na šest godina i tri meseca zatvora. Snežana Panajotović osuđena je na dve godine i 10 meseci.

Optuženi su obavezani da vrate jednu dijamantsku ogrlicu, dve dijamantske minđuše i sedam dijamantskih prstenova ili, ako to nije moguće, solidarno plate 3,5 milijardi jena u dinarskoj protivvrednosti, po kursu na dan pravosnažnosti presude.

Sudija Milena Rašić rekla je da su Radulović i Rašović 5. marta 2004. godine, uz upotrebu sile, opljačkali zlataru u Tokiju, a da im je pomagala Snežana Panajotović.

Sudija je dodala da je odluka o krivici zasnovana na delimičnom priznanju Snežane Panajotović i Radulovića. Rašić je dodala da nema dokaza da su optuženi pripadali kriminalnoj grupi, kako je navedeno u optužnici.
XS
SM
MD
LG