Dostupni linkovi

Uhapšena tri huligana zbog prijetnji smrću Brankici Stanković



Goran Klještan (33) i Aleksandar Perišić (28) uhapšeni su sinoć, dok je jutros na Novom Beogradu uhapšen Milan Gudović (23), koji su na utakmici Partizan- Šajhtor pozivali na linč i ubistvo Bankice Stanković. Pretnje smrću autorki Insajdera danas je osudila i uprava fudbalskog kluba Partizan.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je sinoć da su uhapšena dva lica, po kvalifikaciji tužioca zbog ugrožavanja sigurnosti. "Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati i očekuje se da posle toga počne krivični proces", objasnio je Dačić. On je dodao da su identifikovane i ostale osobe koje su bila u grupi kojaje pozivala na linč Brankice Stanković.

"Sigurno je da u ovoj državi niko nikome ne sme da preti niti da ugrožava bilo čiju sigurnost. Policija i ministarstvo unutrašnjih poslova će preduzeti najodlučnije mere i sankcionisati sva takva krivična dela", kaže Dačić. Pretnje upućene sa tribina na utakmici Partizan - Šahtjor nisu prve koje su upućene autorki "Insajdera".

Odmah nakon emitovanja prve emisije o huliganima koji sebe nazivaju navijačima, usledile su pretnje na Internetu, ali i skandiranje na sportskim terenima, među kojima i na košarkaškoj utakmici Partizana i Efesa, gde su se skandiranju pridružili čak i igrači Partizana.
XS
SM
MD
LG